Nu bezig met
Een feestelijke kerstcampagne Happiness Digger
Een website met spetterende visuele storytelling MOYU
Een nieuwe website voor hét WOZ-bureau van Nederland HNWB
Speelse workshop templates Happiness Digger
Een branding update en nieuwe website IPknowledge
Een feestelijke kerstcampagne Happiness Digger
Een website met spetterende visuele storytelling MOYU
Een nieuwe website voor hét WOZ-bureau van Nederland HNWB
Speelse workshop templates Happiness Digger
Een branding update en nieuwe website IPknowledge

Happiness Digger

De tool die geluk simpel maakt 👌

De uitdaging

Andreea van Happiness Digger kwam bij ons aan tafel met twee interessante vragen: 1. Hoe kan ik geluk simpeler maken? 2. Hoe activeer je mensen om aan hun eigen geluk te werken? Deze twee vragen zijn ontstaan na meerdere workshops over geluk en welzijn te geven aan een aantal grote corporate bedrijven. Het viel Andreea op dat veel mensen niet begrijpen wat geluk is en dat het tegelijkertijd heel moeilijk wordt gemaakt. Daarnaast denken veel mensen dat werken aan je eigen geluk veel tijd kost.

"Ik zou het ontzettend gaaf vinden om iets te ontwikkelen waarmee mensen op grote schaal, op een actieve manier, elke dag aan hun eigen geluk kunnen werken."

Vet! Tijd voor een brainstorm.

Project details

Klant

Happiness Digger

Jaar

2023

Wat hebben we gedaan?

Brainstorm, concept ontwikkeling, graphic design, package design en DTP.

Het dreamteam

Maarten de Vries

Aan de slag

Het idee

We sloegen de handen ineen en gingen samen een brainstorm in om zo veel mogelijk ideeën te verzinnen rondom Andreea’s kernvragen. Tijdens de brainstorm kregen we veel ideeën over het ontwikkelen van een tool, de bouwblokken van geluk, het activeren van de doelgroep met simpele opdrachten, de kracht van spelen en meer.

Van het één kwam het ander en zo ontstond het idee voor de Happy Actions Cards. Een kaartenset met 52 kaarten die de doelgroep helpt aan zijn eigen geluk te werken. De kaarten hebben een voorzijde met een simpele opdracht en een achterzijde met een uitleg. De 52 kaarten zijn opgesplitst in 5 specifieke thema’s: Gratitude, Mindfulness, Meaning, Balance en Relationships. De 5 thema’s helpen om geluk simpeler en tastbaarder te maken. 

Alright! Nu het idee klaarligt, is het tijd om naar de tekentafel te gaan.

Happy Action Cards zijn gemakkelijk mee te nemen door het handzame formaat.

De uitvoering

We kozen voor een laagdrempelige look en feel om ervoor te zorgen dat de Happy Actions Cards bij een zo breed mogelijke doelgroep in de smaak viel. Want hoe cool zou het zijn om zowel jong als oud te kunnen activeren met dit product?

We kozen de volgende design elementen: Een opvallend kleurenpalet, vrolijke patronen en speelse doodles.

Een bont, opvallend en vooral vrolijk kleurenpalet zorgen voor een feestje!

Het kleurenpalet zorgt voor een duidelijk verschil tussen de 5 categorieën en helpt enorm om de kaarten een speelse look te geven. Voor elke categorie hebben we een specifiek patroon ontwikkeld dat zorgt voor herkenning. De doodles helpen de acties te visualiseren en dragen bij aan de speelse look en feel van de Happy Action Cards.

Vervolgens hebben we labels, categorie kaarten en een speciale instructiekaart ontwikkeld om de kaartenset zo helder en overzichtelijk mogelijk te maken voor de doelgroep.

Tot slot hebben we nagedacht over de verpakking. Zo kozen we voor een handzaam schuifdoosje om de kaarten in te bewaren. De vormgeving van de doos was net als de kaarten zelf: opvallend, kleurrijk, speels en laagdrempelig. Uiteraard worden de Happy Action Cards geleverd in een prachtig luxe tasje met een houten standaard waar je een kaart in kan plaatsen.

Al het geluk dat je nodig hebt in één klein doosje.

Al met al is onze idee een prachtig product geworden dat dagelijks wordt gebruikt door jonge mensen, oude mensen, psychologen, therapeuten, managers, docenten, scholen, bedrijven en meer.

Niet alleen zijn Happy Actions Cards een geweldige tool om op een simpele manier aan je eigen geluk te werken, het is ook een bijzonder (kerst)cadeau voor een vriend, vriendin of familielid.

Een bijzonder kerstcadeau voor een vriend, vriendin of familielid.

Een prachtig product zoals de Happy Action Cards verdient uiteraard ook een eigen webpagina. Dit konden we in een handomdraai realiseren door op Webflow een product pagina aan te maken. Op deze pagina vindt je alles over de Happy Action Cards en kan je uiteraard jouw eigen set bestellen.

Bestel gemakkelijk vanaf de Happiness Digger website of via bol.com

Meer informatie of Happy Action Cards bestellen? Kijk op happinessdigger.com/product/happy-action-cards.

Ik kan het nog steeds niet geloven: Mijn eigen product! Thom en Maarten hebben mij vanaf de eerste brainstorm enorm geholpen om van een ruw idee een fantastisch product te maken. De heren zijn gedreven, creatief en de samenwerking was geweldig. Thanks guys!

Andreea Pap

Happiness Digger

Resultaten die we hebben behaald

Geschikt voor letterlijk iedereen 😍

Geheel onverwachts worden de Happy Action Cards ook door psychologen, therapeuten en docenten gebruikt tijdens hun werk.

Gebruikers geven aan dat het werkt 👍

Veel gebruikers geven aan dat ze geluk beter begrijpen en dat ze zich gelukkiger voelen na 1 tot 2 maanden.

Heb je een uitdaging?

Certified branding facilitators

Door op "Accepteren" te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op jouw apparaat om deze website te verbeteren, het gebruik te analyseren en te helpen bij onze marketing. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Cookies